de online Bibliotheek

In 2019 groeide de online wereld wederom en is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. De online Bibliotheek speelt in op de groeiende vraag naar online/digitale producten die 24/7 beschikbaar zijn. De online Bibliotheek was ook in 2019 beschikbaar voor iedereen, overal en altijd. Het is een plek waar meer dan alleen boeken te vinden zijn. Het is een plek waar lezen, luisteren en leren voor jong en oud samenkomen.
 
Deze groei in populariteit van digitale producten zie je ook bij de online Bibliotheek: In vergelijking met 2018 zijn er in de regio Het Groene Hart 17% meer e-books uitgeleend en zijn de geregistreerde accounts met 7% gegroeid.
 
Inwoners met voornamelijk een online/digitale vraag kwamen wij ook in 2019 tegemoet met onze digitale abonnementen. Leden van de fysieke bibliotheek krijgen standaard toegang tot de online Bibliotheek.
 
Hieronder een greep uit de wijde wereld van de online Bibliotheek en wat wij in 2019 hebben bereikt.

NIEUW: Pressreader

Sinds 2019 biedt Bibliotheek Het Groene Hart de PressReader aan. Met PressReader heb je toegang tot ruim 7.000 internationale en actuele kranten en tijdschriften.
 
Wanneer je de app PressReader installeert, heb je vanuit huis toegang tot PressReader. In de Bibliotheek kun je je toegang activeren en daarna heb je 7 dagen lang ook buiten de Bibliotheek toegang tot PressReader. Deze stappen kun je oneindig herhalen. Deze optie is voor iedereen, lid of geen lid van de Bibliotheek.

VakantieBieb

Van de Bibliotheek speciaal voor jou: de VakantieBieb. In 2019 keerde hét zomercadeautje van de Bibliotheek terug.
 
De VakantieBieb app werd in de zomermaanden van 2019 weer geopend. Jong, oud, leden en niet-leden: iedereen was welkom om te genieten van 50 gratis e-books. De VakantieBieb is er om ook in de vakantie lezen te stimuleren, zodat lezen een groot onderdeel wordt en blijft in het dagelijks leven, ook wanneer de scholen zijn gesloten. Daarbij draagt de VakantieBieb bij aan de naamsbekendheid van de Bibliotheek.
 
Landelijk waren er in 2019 153.000  actieve lezers in de VakantieBieb die gezamenlijk 1,3  miljoen e-books downloadden, waarbij het bij meer dan de helft ging om jeugdtitels! We kunnen dus zeggen dat de VakantieBieb in 2019 bijdroeg aan de leesontwikkeling van de jeugd tijdens de zomervakantie.